07 august 2012

Cum scapam de matreata. Remedii impotriva matretei

Umerii dumneavoastra arata ca si cum tocmai ati trecut printr-o furtuna de zapaceala? Sunteti orbit de un viscol de fiecare data cand va pieptanati? Matreata nu este o problema grava, dar poate fi cu siguranta jenanta. Pentru a controla acei *fulgi*, folositi samponul potrivit. Puteti folosi si o solutie de clatit care va distruge ciuperca producatoare de matreata si care sa va ajute sa scapati de enervantul prurit.

Spalati matreata

- Cautati un sampon care sa contina sulfat de seleniu, zinc pyrithione sau gudron. Primele doua substante incetinesc viteza cu care celulele de pe scalpul dumneavoastra se inmultesc. Ele sunt folosite in produse cum ar fi Head and Shoulders. Produsele care contin godron  incetinesc cresterea celulara. Aceste sampoane sunt mult mai eficiente dacat produsele care contin sulf sau acid silicic care doar deprind cojile pentru a putea fi spalate mai usor,

- Daca matreata nu raspunde la un sampon cum ar fi Head and Shoulders, incercati unul care sa contina Ketoconazol, precum Nizoral. Keticonazolul este un medicament antibiotic care va distruge ciupercile ce ar putea sa provoace matreata.

- Daca samponul antimatreata isi pierde eficacitatea dupa cateva luni de utilizare, inseamna ca scalpul dumneavoastra s-a obisnuit cu ingredientul activ din sampon si acum a inceput sa il ignore. Pur si simplu treceti la un sampon care sa contina un alt ingredient activ. S-ar putea  sa fie nevoie sa reveniti la produsul initial dupa alte cateva luni.

- Pentru a-i perminte sa actioneze, lasati samponul antimatreata sa stea cel putin 10 minute pe scalp. Pentru un caz serios de matreata, merita sa stati chiar ceva mai mult. Aplicati samponul, puneti-va o casca pentru dus si lasati-l sa actioneze timp de o ora.

Bazati-va pe clatire

- Realizati o solutie pentru clatit folosind goldenseal, care contine berberina, cu propietati antimicotice si antibacteriene puternice. Puneti o cana cu apa fiarta peste doua lingurite de radacina maruntita. Lasati in repaus, strecurati si apoi raciti. Folositi aceasta solutie pentru a va clati dupa spalare cu sampon sau oricand doriti in timpul zilei.

- Prepareti o solutie parfumata de clatit  cu rozmarin. La fel ca si in cazul goldensealului, rozmarinul lupta impotriva bacteriilor si ciupercilor, si este si mult mai usor de gasit. Pentru a prepara solutia, puneti o cana cu apa fiarta peste o lingurita de rozmarin taiat marunt. Lasati-l sa stea cateva minute, apoi strecurati, folosind infuzia pentru a va clati o data pe zi. Daca solutia va irita pielea, incercati din alt remediu.

- O alta solutie antimatreata implica folosirea frunzelor de dafin. Puneti o mana de frunze de dafin pisate intr-un litru de apa foarte calda (abia fiarta). Acoperiti si lasati sa stea in repaus timp de 20 de minute, Strecurati, lasati sa se raceasca si folositi-o, Puteti sa o tineti pe par chiar si o ora inainte de a o clati.

- Oteul de mare, care distruge o mare varietate de bacterii si ciuperci, este recomandat in mod frecvent ca remadiu casnic pentru matreata. Amestecati o parte  apa si o parte otet de mare. Aplicati dupa samponare.

Incercati arborele de ceai

- Uleiul din arbore de ceai are propietati antimiotice puternice. Diluati sapte picaturi de ulei de arbore de ceai intr-o lingurita de ulei purtator (ulei de masline sau ulei de sambure de struguri) si aplicati pe scalp. Lasati peste noapte. Sau adugati cateva picaturi in samponul dumneavoastra normal. Exista in momentul de fata cateva produse care contin deja ulei de arbore de ceai.

Un remediu de caldura

- Desi nu arata prea bine, ar putea sa dea rezultate: aplcati iaurt cu bacterii vii pe scalp si lasati-l sa actioneze  timp de jumatate de ora, apoi clatiti. Iaurtul contine bacterii *prietenoase* care mentin ciuperca sub control. Din acest motiv, iaurtul este un  remediu traditional si pentru infecti micotice.

Luati niste acizi grasi esentiali

- Luati zilnic una sau doua lingurite de seminte de in. Acesta contin acizi grasi esentiali, care par a fi eficienti in afectiunile care implica prurit cutant, cum ar fi psoriazisul si exema - si poate chiar matreata. Fiti rabdator. S-ar putea sa fie nevoie sa luati ulei timp de trei luni pentru a putea vedea o schimbare. Un benificiu actional este acela ca uleiul va ajuta sa va protejati impotriva  afectiunilor cardiace.

0 comments:

Trimiteți un comentariu